Tek Kullanımlık Eldivenleri Nasıl Seçeceğinizi Biliyor musunuz? Malzeme ve Kalite

03-02-2024 21:13
Tek Kullanımlık Eldivenleri Nasıl Seçeceğinizi Biliyor musunuz? Malzeme ve Kalite

Tek Kullanımlık Eldivenler Nedir ve İnsanlar Neden Bunları Kullanıyor?

Tek kullanımlık hijyenik eldiven, elin tamamını kaplayan, doğal veya sentetik kauçuktan yapılmış tek kullanımlık bir eldivendir ve cildi tehlikeli çevresel etkilerden korumak ve bakıcıların veya hastaların enfeksiyona uğramasını önlemek için giyilir. Tek kullanımlık eldivenler, adından da anlaşılacağı gibi, yalnızca tek kullanımlıktır ve kullanımdan kısa süre sonra atılmalıdır.

“Çifte Giyme” Tam Olarak Neyi İfade Ediyor?

Son derece sert kimyasallarla veya yüksek riskli hastalarla çalışırken, hijyenik eldiven arızasının sorun olduğu durumlarda çift kat veya iki kat eldiven giymek optimum güvenliği sağlamalıdır. 

Farklı Tek Kullanımlık Eldiven Çeşitleri 

Malzeme:

Çeşitli hijyenik eldiven malzemelerinin ve tek kullanımlık hijyenik eldivenler için en iyi malzemelerin avantajları ve dezavantajları nelerdir? 

  • Genellikle lateks eldiven olarak bilinen doğal kauçuk lateks eldivenler, çok çeşitli asitlere karşı dayanıklıdır. Bununla birlikte, geniş bir solvent aralığına erişilebilirler. Lateks aşkların giyilmesi inanılmaz derecede keyiflidir ve olağanüstü uzamaları nedeniyle mükemmel bir uyum ve his sunar. Natura lateks proteinleri, muhtemelen en büyük dezavantajı olan lateks alerjilerini tetikleyebilir veya tetikleyebilir.
  • Tek kullanımlık hijyenik eldiven malzemeleri dikkate alındığında, bir sonraki adım, alerjisi olanlar veya bundan kaçınmayı tercih edenler için doğal lateksin yerine kullanılabilen sentetik bir madde olan nitril bütadien kauçuktan (NBR) yapılan nitril eldivenlerdir. Diğer bir fayda ise çok çeşitli kimyasallara ve önemli yağlara karşı artan dirençtir.
  • Mekanik stres ve bariyer korumasının gerekli olmadığı durumlarda vinil eldivenler, tek kullanımlık eldiven malzemelerine başka bir alternatif olarak uygun maliyetli bir çözümdür. Lateks veya kimyasal alerjisi olan kullanıcılar bu tip cilt dostu malzemeden faydalanabilirler. Bununla birlikte, plastikleştiriciler vinil eldivenlerin yapımında ana bileşen olarak kullanıldığından, bunlar katı veya yağlı yiyeceklerle birlikte kullanılamaz.

Özellikler:

Kalınlık, kaplama, bariyer koruması, gerilme mukavemeti, elastikiyet ve delinmeye karşı dayanıklılık, en kaliteli tek kullanımlık ve hijyenik eldivenleri satın alırken dikkate alınması gereken önemli unsurlardır.

Eldiven malzemesinin kalınlığı genellikle mil cinsinden ölçülür (1 mil = 0,001 inç ölçü). Tek kullanımlık eldivenler genellikle 4-8 mil kalınlığındadır. Düşük kalibreli eldivenler daha fazla el becerisi, esneklik ve dokunma hassasiyeti sağlar. Daha kalın kalınlıktaki eldivenler daha fazla dayanıklılık sunar ancak daha az hareket kabiliyeti sunar. 

Pudralı ve pudrasız tek kullanımlık eldivenler mevcuttur. Pudralı eldivenlerin giyilip çıkarılması daha uygundur. Hijyenik eldiven tozunun lateks alerjisinin gelişiminde önemli bir rol oynadığı görülmektedir. Pudralı eldivenlerin üzerindeki pudra, havada lateks protein taşıyıcısı görevi görür. Genel olarak klorlu ve klorsuz pudrasız eldivenler de mevcuttur. Farklı çeşitler, pudrasız eldivenlerin üretiminde kullanılan yönteme göre belirlenir. Kronlanmış versiyonlar partikül içermez ve uygulanması daha kolaydır. 

Dayanıklılık testleri, gerçek hayattaki durumlardaki stresi en kaliteli tek kullanımlık hijyenik eldivenlerde tekrarlamak için kullanılır. Hijyenik eldivenin mukavemeti, yırtılma, delinme ve kopma mukavemetinin yanı sıra esneme kabiliyetine göre belirlenir. Çekme mukavemeti, uzama veya esneklik ve delinme direnci genellikle test edilir.

Dezenfektan Eldivenlerinin işlevselliği

Tek kullanımlık ve hijyenik eldivenler; günlük işler, tıbbi muayeneler ve yüksek riskli senaryolar dahil olmak üzere çeşitli görevler için kullanılır. Genel amaçlı ve sınav düzeyinde kullanıma yönelik tek kullanımlık hijyenik eldiven malzemeleri genellikle 4-6 mil kalınlığında ve 9½ inç uzunluğundadır. Yüksek riskli durumlara yönelik eldivenler genellikle 8 mil kalınlığında ve 12 inç uzunluğa kadardır.

Otomobil işleri, gıda işleme, konaklama ve perakende, genel amaçlı tek kullanımlık hijyenik eldivenlere ihtiyaç duyan sektörlerden sadece birkaçıdır. Çoğunlukla temizlik ve bakım amacıyla kullanılırlar.

Tıp, diş hekimliği, acil tıbbi hizmet (EMS), polis teşkilatı, bakımevleri, dövme salonu ve veterinerlik endüstrilerinde sınava uygun eldivenler kullanılmaktadır.

EMS ve laboratuvar uygulamaları genellikle yüksek riskli eldivenlerle bağlantılıdır. Sizi kana, vücut sıvılarına ve diğer bulaşıcı maddelere maruz bırakan hasta bakımı prosedürleri yüksek riskli durumlara örnektir. Diğer yüksek riskli durumlar arasında eldiven malzemesine baskı oluşturabilecek kullanım aletleri, kimyasallar ve dezenfektanlar yer alır. 

Maliyet

Tek kullanımlık eldiven seti satın alırken. Fiyat, dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktördür. Tek kullanımlık eldivenlerin maliyeti, satın alınan tek kullanımlık eldivenlerin kalitesine ve adedine göre değişmektedir. Sonuç olarak tek kullanımlık ve hijyenik eldiven seti seçmeden önce kapsamlı bir karşılaştırma yapılmalıdır. 

Uyumları ve Konforları 

Satın alacağınız tek kullanımlık eldivenlerin doğru bedende olması ve üzerinize tam oturması gerekmektedir. Eldivenlerinize rahatlık, esneklik ve hatta nefes alabilirlik sağladığı için hijyenik eldivenlerin doğru şekilde oturması kritik öneme sahiptir. 

İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre doğru eldiven türünü seçmek, uygun el güvenliği ve temizliğini sağlamak açısından kritik öneme sahiptir. Sizin için doğru tek kullanımlık ve hijyenik eldiveni satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine ilişkin ayrıntılı kılavuzumuza göz atın. 

Hijyen Kapında olarak işletmenizin güvenli ve sağlıklı kalması için gereken tüm hijyen koşullarını sağlıyoruz. Hijyenik atık kutularından, ıslak mendil dispenserlerinden, hijyen ve bebek bezi kutularından ve diğer tuvalet hijyeni temellerinden başlayarak geniş bir yelpazede uygun fiyatlı tuvalet ürünleri sunuyoruz. Başka sorularınız varsa lütfen uzmanlarımızla iletişime geçmekten çekinmeyin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.